Het geheim van een goede hamburger
Wij bij CARE houden van hamburgers. En die maken we graag zelf. Met dezelfde liefde, passie en aandacht waarmee we onze projecten draaien. Het geheim zit ‘m in de bereiding van het vlees en de speciale saus!
De ingrediënten (voor 4 hamburgers)
- 500 gram rundergehakt
- peper en zout
- 4 Italiaanse bollen
- 8 bacon strips
- 1 vleestomaat
- 8 blaadjes sla
- 4 plakjes Cheddar kaas
- 1 rode ui
- augurk
- 4 el mayonaise
- 2 el chilisaus van Calvé
- zakje Italiaanse kruiden
De voorbereiding
Haal verse broodjes bij de bakker, bij voorkeur op de bedrijfsfiets (want dat is sneller ene gezonder dan met de auto).
Snij 4 grote plakken van de tomaat en snij de rode ui en augurk in plakjes. Halveer de Italiaanse bollen en grill deze licht op de BBQ of in een grillpan. De saus: Meng de mayonaise, chilisaus en de Italiaanse kruiden en de saus is klaar.
De saus
Meng de mayonaise, chilisaus en de Italiaanse kruiden en de saus is klaar.
De hamburger zelf
Doe het gehakt in een grote kom samen met peper en zout naar smaak. Meer peper dan zout is het lekkerst! Trek het gehakt uit elkaar en zorg dat de peper en het zout goed over het gehakt verdeeld wordt. Kneed het gehakt niet, maar zorg dat het gehakt luchtig blijft! Dit zorgt ervoor dat de smaakcombinatie van vlees en de kruiden optimaal tot zijn recht komt.
Het maken van de hamburgers
Maak 4 gelijke ballen en plet deze voorzichtig tot hamburgers. Bak de bacon krokant en leg deze klaar voor gebruik. Bak de hamburgers naar smaak medium of ‘well done’.
Het bouwen van de hamburger
Doe de saus op de onderste helft van de Italiaanse bol, daarna de sla en tomaat. Leg er vervolgens de hamburger op. Plaats een plakje Cheddarkaas op de hamburger zodat deze gaat smelten. Drapeer met liefde augurk en ui op de toren en plaats daar de gebakken hamburger en kaas bovenop.
Het resultaat
Plaats het dak en steek een prikker in het geheel om instortingsgevaar te voorkomen. Eet de hamburger met mes en vork (links) of gewoon met de hand (rechts). Alles mag. Geniet ervan!